Начало | За нас | Вино | Брандиране | Ресторант "Лозата" | Галерия | Карта

Търсейки място, на което да се слеем със силата и плодовитостта на земята, се завърнахме при корените си. Съдбата ни отведе в земите на дедите ни, където с трудолюбието си, те са превръщали житото в ароматен хляб, а гроздето във вино. Там, където дядовците ни са правили здрави дъбови бъчви, даващи неповторим дъх на омайното червено вино.

В тази мистична земя, съхранила следите от древно поселище, от тракийско погребение, носеща полъха на миналото и нашите мечти, има един вечен извор. От там надолу водата не пресъхва никога. Напоихме земята си с тази вода и дадохме нейното име на виното… „Езегре”.

И като попили жива вода напъпиха първите лозови пъпки, а от тях в нашата изба се роди ароматно и силно вино. Грабнало от вълнението ни при досега с корените ни, от упорития ни труд, от пролетното ухание по тези земи, от средиземноморския полъх, от зимните ветрове… Попило от омаята на полегналите като отмаляла девойка Източни Родопи, от духа на Сакар планина, от протяжната и спокойна долина на Марица край Свиленград…

Днес, ние запазвайки старите традиции за производство на вино, подбрахме най-хубавите гроздове от лозето си в землището на с. Сива река, местността Езегре и създадохме екологично производство. Ние вярваме, че водата ще продължава да дава живот и ние ще пием от нея, както пием от историята и корените си. Както гледаме с устремен напред поглед и търсим необятен простор. В преследване на една мечта – да съхраним душата на един извор.